John Lennon set i Almeria

Vi er netop kommet hjem efter en fantastisk ferie i Spanien ved Costa de Almeria med Bravo Tours, og har fået masser af spændende rejseoplevelser med hjem i kufferten. Hjemmefra havde vi bestilt den samlede udflugtspakke “Andalusiens skatte“, hvor vi således var på byrundtur i Almeria, en tur i Granada for at opleve formidable Alhambra og en tur i Sierra Nevada-bjergene.

Mange af de mere kendte seværdigheder er velbeskrevet på nettet, i diverse rejseguides og i Bravo Tours egne materialer. På byrundturen i havnebyen Almeria studsede vi imidlertid en del over en skulptur af legendariske John Lennon fra Beatles. Pludselig sad han der med sin guitar på et lille malerisk torv midt i byen og så ud som om, han ville give et af sine kendte musiknumre – måske endda “Strawberry Fields Forever”.

John Lennon statue i Spanien

Rejseguiden fra Bravo Tours kunne oplyse, at John Lennon var blevet inspireret til sangen “Strawberry Fields Forever” under et ophold i Almeria. Han boede engang i 1960’erne på hotel i byen og efter sigende fandt han ud, at morgenmadsbuffet’en på et andet hotel (på selvsamme torv) havde de mest lækre jordbær på menuen om morgenen og at denne himmerigsmundfuld havde mindet ham barndommens glæder med de røde bær.

Efter lidt yderligere research om historien har vi fundet frem til følgende: I efteråret 1966 boede John Lennon seks uger i Almeria. Han skulle medvirke i optagelserne til komedien “I Won the War” af Richard Lester. Han boede først i en lille lejlighed ved strandkanten, flyttede på hotel og indlogerede sig også på Casa Santa Isabel i Almeria, som dengang var kendt for at huse skuespillere, instruktører m.v.

Tilfældigt er det næppe, at John Lennon valgte Almeria. I 1960’erne blev der optaget en række kendte film, bl.a. de såkaldte “spaghetti-westerns” af Sergio Leone i Tabernas-ørkenen. Filmen, som John Lennon deltog i, blev også optaget i dette ørken-område, som åbenbart havde udviklet sig til en spansk udgave af Hollywood takket være de knastørre fysiske omgivelser.

Den rummelige Santa Isabel-villa, hvor John Lennon boede midlertidigt sammen med sin daværende hustru Cynthia, Ringo Starr og Ringos daværende hustru, er efter flere års forfald blevet restaureret og ombygget til filmmuseet Casa del Cine. Næste gang turen går til Costa de Almeria, lægger vi helt sikkert vejen forbi dette sydspanske sted, som kalder på yderligere fordybelse.

Her er en række flere stemningsbilleder fra Costa de Almeria.

stranden bydelen

Tusind tak til Bravo Tours for en inspirerende solferie på Costa de Almeria.

Henrik Lindberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *