Kemer – Taurusbjergene beskytter sin tyrkiske perle

Dette er min første tur til Tyrkiet – hvis bare den var kommet et par år tidligere!

hotel_kemer_resort

Kun 40 km fra den pulserende storby Antalya, ligger den tidligere fiskerby Kemer omringet af de flotte takkede Taurusbjerge.

Selve køreturen er en oplevelse i sig selv – vejen til Kemer bringer dig nemlig gennem bjergene og helt ud langs kysten med indbydende udsigtspunkter til vandet og de klippefyldte kyster, så ha’ kameraet klar i  håndbagagen. Den chamerende fiskerby ligger smukt placeret i Antalyabugten, omkranset af de betagende Taurusbjerge, hvis eneste formål er at beskytte denne tyrkiske ferie-perle.

Kemer er en mindre by med et indbyggertal på cirka 12.000, dog er det et rejsemål, som i de seneste år har ændret sig fra fredelig strandidyl til en farverig badeby. I hjertet af Kemer finder I den store prisbelønnede marina, som er fuldt af liv og god stemning samt masser af flotte lystbåde, selvfølgelig!

Ikke langt fra marinaen er der et væld af muligheder til alle personer, restauranter med det fantastiske tyrkiske køkken, hyggelige barer med musik og kolde drikkevarer, store udendørs diskoteker og ikke mindst shopping i den flotte og indbydende gågade.

Gågaden i Kemer er moderniseret og meget flot, dog har den formået at bevare sin autencitet, hvilket blot bidrager til det positive indtryk af byen. Kemer virker mindre turistet end flere af de andre feriebyer, og gågaden har en mere eksklusiv fremtoning, hvilket blot bidrager til Kemers chamerende stil og internationale atmosfære – kan du lide at slentre rundt, alt i mens du nyder din ferie, så kan marinaen og gågaden sagtens gentages et par dage i træk.

kemer_ga%cc%8agade

Hotellerne i Kemer tilbyder dig alle forskellige faciliteter, og det er nemt at få sine behov dækket ind. Helt i front finder I selvfølgelig det imponerende All Inclusive hotel, Kemer Resort.

Efter at have set alle vores hoteller, slutter vi dagen af med en overdådig frokost for enden af gågaden i Kemer… livet er skønt, og vi tillader tankerne at vandre væk i et par minutter, inden vi drager mod lufthavnen i Antalya og senere dansk grund under fødderne.

Dette var min første rejse til Tyrkiet – jeg tvivler på, at det var den sidste!

Henrik Meisel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *