Tæt på Portugal

I en stribe beretninger fortæller Bravo Tours’ rejseleder, Kirsten Hytting, om sin hverdag på Algarve-kysten i Portugal. I dag kommer I lidt tættere på portugiserne og deres traditioner og kultur.

Hør med her, hvor Kirsten beretter om Portugal historie, og om hvordan portugiserne er:

”Jeg går meget op i at vise og fortælle mine gæster om samfundet, og det nuværende Portugal med dets bygningsværker og de mange seværdigheder. Portugal har en historisk baggrund præget af krige og invasioner. Gennem historien har landet været meget eftertragtet af fønikerne (Libanon), romerne samt maurerne på grund af det milde klima, gode landbrugsarealer og fiskerige laguner. Da Algarvekysten er det område, som har været besat i længst tid af maurerne – ser man bl. a. mange levn herfra i landskabet. Et af disse, er den store borg i byen Silves, som vi også oplever på udflugten ”Algarves Seværdigheder”.

Læs eventuelt også denne store guide om Algarve.

Som Portugiser er man velklædt, høflig og imødekommende. Man taler ofte flere sprog, hvis man er bosat på kysten, og de mennesker, der arbejder med turisme er indstillet på at yde en fantastisk service for deres besøgende gæster. Men i trafikken er den medfødte venlighed forduftet – der truttes i hornet, hvis man ikke hummer sig hurtigt nok i sin udlejningsbil – en normal lokal trafikfrustration, jeg hurtigt vænnede mig til. Dog er de dygtige trafikanter, og viser utrolig stor respekt for fodgængere, specielt når de skal krydse vejen ved en overgang.

Portugiserne har væsentlig mere omtanke for miljøet end i mange andre lande, hvilket ofte overrasker vores rejsende. Svineri som plastic flasker, poser og affald er et sjældent syn og man forsøger at holde alle byer og strande rene og pæne.

Indbyggerne har en passion i generne, som handler om et smukt håb for en lykkelig fremtid. De er meget stolte af deres fortid – alle kender til landets guldalder og søfartshistorie.

Landet er et klasseopdelt samfund, hvor de velhavende lever efter danske og nordiske forhold – uden megen omsorg for de fattige. Turismen har en stor betydning for landets økonomi, især på Algarve kysten – og derfor vil man ikke opleve den globale økonomiske krise under sit ferieophold. Turisterne har ikke vendt Algarve ryggen, og både internationale og lokale turister vælger i stort tal at tilbringe ferien her. Algarve er en ferie destination for alle budgetter.

Bravo Tours arrangerer også ture til landets hovedstad Lissabon, som har en gylden fortid og en moderne og trendy nutid. Jeg elsker at komme med gæsterne derop. Meget af byens charme ligger i dens stærke forbindelser til landets historie, som man ser spor efter alle vegne. F.eks. de små gader, som er belagt med sorte og hvide mosaikker, og de pragtfulde renoverede paladser og kirker, for ikke at nævne det mauriske slot, som dominerer byens gamle bydel. Mange af Lissabons gader er så stejle og smalle, at der ikke kan køre biler. Derfor er man stadig afhængig af særprægede transportmidler, som byens karakteristiske kabelsporvogne og en imponerende elevator. Lissabon byder velkommen, med en imponerende statue af Kristus – næsten som i Rio De Janeiro – og køreturen på den smukke ”25. april broen” over Tajo floden leder tanken over til San Francisco.

Jeg glæder mig så meget til at vise jer Portugal!”.

Lissabon_Tæt-på-Portugal

Katolisme_Tæt-på-Portugal

Har du også fået Portugal helt ind under huden? Hvad betyder Portugal for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *